call

سلام دنیا!

به آخرین باری که تصویری را در وب‌سایت خود آپلود کردید فکر کنید. به احتمال زیاد آن را از یک سایت عکس دانلود کرده‌اید، در سایت خودتان بارگذاری و منتشر کرده‌اید. نتیجه؟

یک حجم سنگین به سایتتان اضافه کرده‌اید که سرعت سایت را کند می‌کند و گوگل هم نمی‌تواند عکس شما را بخواند!

سئو تصاویر سایت از کاهش سرعت سایت جلوگیری می‌کند، تجربه بهتری برای کاربر می‌سازد و می‌توانید از طریق عکس‌ها نیز برای سایت خود ورودی بگیرید. چون بر اساس داده های سال 2018 از Jumpshot، بیش از 20٪ از تمام جستجوهای وب در Google Images انجام می‌شود.

پس برای بهبود سئو سایت، شما باید علاوه بر سئو کردن محتوای متنی سایت، تصاویر را هم بهینه کنید. در ادامه 10 نکته‌ای که برای سئو تصاویر سایت باید رعایت کنید را آورده‌ایم. پس خود را برای یک شیرجه‌ی عمیق در دانستنی‌های سئو عکس‌های سایت آماده کنید!

 یک تصویر مناسب پیدا کنید

عکس مناسب، عکسی است که موضوع یا محتوای شما مرتبط است یا به نوعی محتوای شما را تکمیل کند. عکس‌ها هم محتوا را جذاب می‌کنند و هم به انتقال بهتر پیام به کاربران کمک می‌کند.

اگر تنها برای سبز کردن چراغ افزونه‌ Yoast در مقاله عکس می‌گذارید، بهتر است انرژی خود را هدر ندهید. شاید گوگل از محتوای عکس شما باخبر نباشد، اما کاربران به‌خوبی ارتباط تصویر با متن را متوجه می‌شوند.

از سوی دیگر، ارتباط تصویر با کلمات و مطالبی که در اطرافش قرار دارد باعث بهبود سئو تصویر و رتبه آن عکس در نتایج جستجوی تصاویر گوگل می‌شود؛ بنابراین انتخاب یک عکس مناسب اولین قدم در بهینه سازی تصاویر سایت است. البته باید توجه داشته باشید که استفاده بیش از حد از انیمیشن‌ یا تصاویر متحرک با فرمت GIF که این روزها بسیار محبوب شده است، نه تنها از جذابیت مطالب شما می‌کاهد، بلکه باعث فرار کردن کاربران وب‌سایت شما می‌شود. پس در انتخاب و استفاده از این نوع فرمت تصویری احتیاط کنید.
خب، اما چگونه یک عکس مناسب با مقاله خود پیدا کنیم؟

اگر بتوانید عکس‌های اختصاصی داشته باشید که خیلی بهتر است ولی واقعیت این است که بیشتر سایت‌ها و شرکت‌های موجود وجود عکاس و گرافیست در بخش تولید محتوای را امری غیرضروری می‌دانند که اکثر اوقات بخاطر کم بودن بودجه بخش تولید محتواست که به پرداخت دستمزد یک عکاس یا طراح نمی‌رسد.

از سوی دیگر، ممکن است به دلایل خاصی امکان عکس‌برداری از برخی موضوعات وجود نداشته باشد. در این شرایط شما می‌توانید با جستجو در اینترنت، تصاویر مرتبط با محتوای خود را پیدا کنید. برخی از تصاویر موجود، به صورت رایگان در اختیار همه قرار گرفته شده‌اند. وب‌سایت‌هایی نظیر dribbble یا freepik وجود دارند که عکس، طرح‌های گرافیکی و وکتورهای رایگان را در اختیارتان قرار می‌دهند. مطمئناً با استفاده از این وب‌سایت‌ها می‌توانید تصاویری که با موضوع محتوای شما در ارتباطند را پیدا کنید.

freepik site

از فرمت مناسب برای تصاویر خود استفاده کنید

 

تصاویر در وب‌سایت‌های اینترنتی معمولاً با سه فرمت JPEG، PNG و GIF بارگذاری می‌شوند و هر یک از این فرمت‌ها تاثیر متفاوتی بر روی عکس‌ها می‌گذارند؛ البته فرمت دیگری به نام SVG نیز وجود دارد که بیشتر برای آیکون‌های سایت استفاده می‌شود.

JPEG (یا jpg) یک فرمت قدیمی است و به عنوان یک استاندارد یاد می‌شود. تصاویر JPEG می‌توانند به میزان قابل‌توجهی فشرده شوند که نتیجه آن تصاویری باکیفیت بالا و حجم بسیار کم خواهد بود.

تصاویر GIF (یا gif): GIF کیفیت پایین‌تری نسبت به تصاویر JPEG دارند و برای تصاویر ساده‌تر مانند آیکون و تصاویر تزئینی استفاده می‌شوند. گیف‌ها از انیمیشن نیز پشتیبانی می‌کنند. با توجه به بهینه‌سازی تصویر، GIF ها برایتصاویر ساده که فقط چند رنگ را شامل می‌شوند، عالی هستند.

تصاویر PNG  از رنگ‌های بی‌شماری پشتیبانی می‌کنند ولی نسبت به نمونه‌های JPEG باکیفیت یکسان، حجم بسیار بالاتری دارند و اگر بخواهید بیشتر عکس را فشرده کنید جزییات عکس از بین می‌رود.

در مجموع هنگام انتخاب فرمت تصاویر به نکات زیر دقت کنید:

  1. من هستم پس میتوان
  2. نیتبیسبسذ

این مثال را ببینید. سه فرمت PNG ، JPG، GIF در حجم یکسان نشان داده شده است:

فهرست مطالب